Strona główna Darmowe ebooki Okazik Suchary




Wróć   pwaisbd.org - Recenzje Filmów i Gier, forum dyskusyjne pwaisbd.org X > pwaisbd.org FILMÓW > Wszystko o filmach > Biografie postaci

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
stare 12-02-2009, 12:17   #1
Początkujący
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Wiek: 26
Postów: 3
Domyślnie Robert Pattinson

Robert Pattinson



Robert "Rob" Thomas Pattinson (ur. 13 maja 1986 roku w Londynie) – brytyjski aktor filmowy i teatralny.

Dorastał wraz z siostrą Elizabeth "Lizzy", która została piosenkarką. Jako zapalony sportowiec – grał w drużynach futbolowych. Jeździł też na nartach i snowboardzie. Stał się również doskonałym muzykiem – opanował grę na gitarze i keyboardzie. Mając piętnaście lat występował w Barnes Theatre Company, gdzie grał główną rolę George’a Gibbsa w przedstawieniu Thorntona Wildera Nasze miasto (Our Town). Zagrał potem w sztukach teatralnych: Wszystko ujdzie (Anything Goes) Cole’a Portera jako Lord Evelyn Oakleigh, Tessa d'Urberville (Tess of the D'Urbevilles) Thomasa Hardy w roli Aleca oraz Makbet Szekspira jako Malcolm na scenie OSO Arts Centre.

Po ukończeniu szkoły średniej Harrodian School w Londynie, zadebiutował na kinowym ekranie w melodramacie kostiumowym Vanity Fair. Targowisko próżności (Vanity Fair, 2004) z Reese Witherspoon i Jonathanem Rhysem-Meyersem. Pojawił się potem w telewizyjnym dramacie sensacyjno-przygodowym fantasy Klątwa pierścienia (Ring of the Nibelungs, 2004) z Kristanną Loken, Alicią Witt, Julianem Sandsem, Maxem von Sydow i Ralfem Moellerem. Popularność przyniósł mu film Harry Potter i Czara Ognia, w którym zagrał postać Cedrika Diggory'ego. Trzy lata później wystąpił w adaptacji światowego bestsellera pt. Zmierzch wcielając się w Edwarda Cullena.


Wybrana filmografia:

2009: Księżyc w nowiu – Edward Cullen
2009: The Summer House – Richard
2009: Little Ashes – Salvador Dali
2008: Zmierzch – Edward Cullen
2008: How To Be – Art
2007: The Bad Mother's Handbook – Daniel Gale
2006: The Haunted Airman – Toby Jugg
2005: Harry Potter i Czara Ognia – Cedrik Diggory
2004: Vanity Fair. Targowisko próżności – Older Rawd
2004: Klątwa pierścienia (TV) – Giselher



Zdjęcia:




Invi__ jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem

  #1.5
Angelika
Główna Księgowa ;)


Zarejestrowany: 21.09.2011
Postów: 2329
Skąd: Warszawa

Robert Pattinson


Robert Pattinson
Ludzieeee... !
Tego jeszcze nie widzieliście
Odpowiedz

Tagi
pattinson, robert


Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do Forum

Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Robert Pattinson -Edward Cullen:* asienka2 Biografie postaci 1 25-06-2010 20:44



Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:43.


Administracja oraz moderatorzy serwisu pwaisbd.org nie ponoszą odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karna lub cywilna.Tematy zamieszczane przez użytkowników nie są moderowane.Jeżeli zauważyłeś post/temat który jest niezgodny z polskim prawem proszę zgłosić go natychmiast do administracji.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.